Està “mort”, el comerç, a Torrelles?

Aquest mes tanca una altra botiga. Sembla que a Torrelles tenim la “maledicció” d’estar molt a la vora de grans centres comercials, i això no deixa acabar d’aixecar  cap al comerç local i ens resta capacitat de ser un poble dinàmic, animat i ben abastit. Més encara des que a Sant Vicenç han posat nous súpers i es rumoreja que encara hi haurà més grans instal·lacions properament.

Té solució, aquesta situació, o no ens queda més remei que resignar-nos?                 No es pot negar que el panorama és complicat, però potser no impossible si ens hi posem tots, comerciants i consumidors. Com?

Per part dels botiguers, potser un bon assessor els podria donar eines però a mi, com a compradora, se me n’acut una: organitzar les botigues del poble seguint l’esquema dels centres comercials. És a dir, com a eix central, un gran súper -que podria ser un dels que ja hi ha, ampliat- que oferís els serveis que avui dia demanden els usuaris: Oferta extensa  amb preus ajustats; horaris amplis; servei de comandes a domicili; possibilitat d’encarregar la compra per telèfon o internet i gran aparcament. En la seva àrea d’influència, les botigues més petites, caracteritzades per la qualitat i els productes de proximitat. Tot amanit amb el tracte personalitzat i directe que no trobaríem a les grans superfícies.

I per part dels compradors? Tan senzill com prioritzar les compres al poble. Poseu a la balança estalvi de benzina, de cotxe, de temps, la relació amb els veïns, la qualitat… I potser us adonareu que compensa

La revitalització del comerç a Torrelles i, lligat amb ell, del poble en general, és un difícil repte a dues bandes que penso que val la pena intentar. Tots.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s