La dignitat de les dones també comença per aquí

Hi ha un consens general en les institucions, sobretot públiques en què cal reforçar la dignitat de les dones i la igualtat en drets i deures amb els homes. Sovint es fan campanyes amb aquest sentit i, no cal dir-ho, tothom rebutja la violència  i el menyspreu cap al sexe femení. Es tenen en compte les grans coses, però a vegades es passen per alt els graonets que, sense ser gaire evidents ni escandalosos, ens permetrien anar pujant en l’escala de l’autèntica igualtat de gèneres.

Valgui aquest exemple. En una conversa informal amb una empleada d’un organisme públic  -cal dir-ho, sensibilitzat amb les problemàtiques de gènere- surt el tema de la roba. La noia, que treballa en un departament de cara al públic, va vestida amb l’uniforme prescrit. En el seu cas, uns pantalons que li vénen enormes i li fan bosses pertot arreu i un jersei tres quarts del mateix. Es veu que això és així perquè el proveïdor dels uniformes no fa tallatge de dona i per tant, ella i les seves companyes s’han de vestir amb roba d’home que, a més, tampoc els ve a la mida ja que, com tots sabem, el tallatge masculí és més gran que el femení. Ella, és clar, no s’hi troba bé amb aquesta vestimenta i menys encara quan s’ha hagut de sentir algun comentari quan va vestida de carrer, del tipus: “ai, no et coneixia, vestida de persona”.

Jo no sóc una dona especialment presumida ni sofisticada, però tampoc m’hi trobaria bé, si hagués d’anar així. I estic segura que per part de la institució per a la qual treballa no hi ha hagut cap tipus de mala fe. Senzillament, o no se n’han adonat o no deuen haver pensat que això tingui importància. I sí que la té. Les dones tenen el mateix dret que els homes a una imatge laboral correcta i digna.

Em consta que aquest fet s’ha donat o es dóna en altres empreses i Administracions, sobretot en departaments on majoritàriament treballen homes. Cal posar-hi remei. La igualtat de gèneres i el reconeixement  als drets  de les dones passa per molts aspectes però molt sovint comença per aquests petits (o no tant) detalls.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s